Sociaal Kwaliteitsplan Gillisbuurt


Voor woningbouwcorporatie Woonbron Delft deed Krill-o.r.c.a. in 2015 een onderzoek naar de leesbaarheid van het privacyscript van de wijk Gillis. Leesbaarheid is essentieel voor sociale duurzaamheid. Uit de analyse bleek dat het privacyscript slecht leesbaar was. Na analyse konden eenvoudige ingrepen worden voorgesteld om de leefbaarheid te vergroten.

Beauty&Design Lab


Een innovatieve, kobaltblauwe leerwerkplaats voor studenten van Zadkine: het Beauty & Design Lab. In dit ontwerp zijn de vermenging van fysiek en virtueel leren tot thema verheven. De toegepaste materialen zijn circulair of biobased. Kasten zijn van karton, tafels zijn hergebruikt en de gordijnen zijn van vilt.

Inajur houten rijtjeswoning

valer kerk


Het kerkgebouw is ontworpen om twee belangrijke, maar schijnbaar tegenstrijdige eisen te verenigen: de openheid van een ontmoetingsplek (Domus Ecclesiae), die de kerk betrekt in de gemeenschap, en de geslotenheid van een afgezonderde ruimte (Domus Dei), die de concentratie en rust van spiritualiteit kan bieden.

Zadkine Fashion Experiment


Krill-o.r.c.a. heeft een roze-grijze leerwerkplaats ontworpen voor mode studenten van Zadkine in fashion hub De Wasserij. De meubels die Krill-o.r.c.a. samen met het interieur ontwierp zijn zo vorm gegeven dat ze door lokale vaklieden konden worden gemaakt.

Huis-In-De-Schuur 2


Voor een particulier heeft Krill momenteel een nieuw Huis-in-de-Schuur ontwikkeld. Het geeft ruimte aan een woning, opslag en werkplaatsen.

Ecodistricten in Semarang, Yogyakarta, Wonosobo


Krill werkt, samen met BERIM, TSPA, ITDP, Vriens & Partners aan de ontwikkeling van drie Indonesische ecodistricten in respectievelijk Semarang, Yogyakarta, en Wonosobo

Summa Fashion Biënnale


Een werk-in-uitvoeringsproject voor MBO onderwijs, dat de manier waarop leeromgevingen worden ontwikkeld radicaal kan veranderen. Om het onderwijs beter aan te laten sluiten bij de ontwikkelingen in de markt en de veranderende studenten zijn nieuwe concepten nodig. Concepten die vernieuwend zijn, en andere vaardigheden vragen van studenten en docenten. Mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor Creatieve Industrie

Indonesische Ambassade Den Haag


Krill en SHAU, architectenbureaus uit respectievelijk Nederland en Indonesië, kregen de opdracht om het consulaire deel van de Indonesische ambassade in Den Haag compleet te herontwerpen. Het interieur combineert de brute aspecten van dit Nederlandse gebouw uit de jaren zestig met verwijzingen naar traditionele Indonesische ruimtelijkheid.

Vogelaarpromenade

PBOT-thumb
Voor de Pape Bird Observation Tower competition heeft Krill in plaats van een toren, een promenade voorgesteld. De langzaam stijgende brug geeft zicht op het landschap terwijl het het leven op de grond zo min mogelijk verstoort, als een ingetogen icoon voor het landschap.