$(document).ready(function(){ var wwidth = ($(window).width()); $(".iframekrill").colorbox({initialWidth: "600",initialHeight: "657", width:"600", height:"657", opacity:"0.3", scrolling:false, iframe:true, open:true, onOpen:function(){ $('#page').animate({'width':'+=250','padding-left':'+=250'},{ queue:false, duration:1000 });$('#krillnav').animate({'width':'350px','opacity':'0.1'}); {window.scroll(0,0);}}, onComplete:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'-=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onCleanup:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'+=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onClosed:function(){ $('#page').animate({'width':'-=250','padding-left':'-=250'},{ queue:true, duration:750 });$('#krillnav').animate({'width':'auto','opacity':'1'},{ queue:true, duration:750 }); } }); }); */ ?>

de groene hoek

prm slideshow

  • Project: architectuur, geestelijke gezondheidszorg
  • Programma: Groene Dagopvang voor geestelijk gehandicapten
  • Client: Visser & Bouwman architecten
  • Designteam: Harmen van de Wal, Smahan Amrach, Cady Chintis, Karzan Kakahama, Sonia Sousa
  • Technische uitwerking: Visser & Bouwman architecten
  • Advies: LEX
  • Constructeur: Karel van Moorsel
  • Bruto Oppervlak: 930 m2
  • Geschatte bouwkosten: 1.700.000 Euro
  • Locatie: Purmerend
  • Start ontwerp: Januari 2007
  • start bouw: 2011

De Groene Hoek is een project voor dagopvang in Purmerend, onderdeel van een grotere ontwikkeling om op een groen terrein dat volledig voor de opvang van geestelijke gehandicapten bestemd was, ook woningen te integreren. Hiervoor wordt het hele terrein herontwikkeld als een suburbane wijk. De Groene Hoek is een van de laatste herinneringen aan de vroegere groene omgeving.

De stedenbouwkundigen dachten er goed aan te doen om een thema aan de buurt te koppelen: de Engelse Cottagestijl. Omdat we in de uiterste hoek van het terrein lagen, konden we de stylistische rigiditeit omzeilen door toepassing van cottage-materialiteit in een moderne vormgeving. Ruw hout en klimplanten domineren het ontwerp.
Meer dan in een geforceerd opgelegd thema, waren we geinteresseerd in de ruimtelijke implicaties van de wens om tegelijkertijd een beschermende ruimte te bieden en een relatie met de buitenruimte die zo open mogelijk zou zijn. Drie hoofdruimtes zijn gedefinieerd, ieder met hun eigen ruimtelijke kwaliteiten. De werkruimtes, wiens belangrijkste ruimtelijke functie was om beschutting te bieden, de kantine, die een gezellige atmosfeer moest bieden en de archetypische doorsnede heeft van een huis, en de belevingstuin voor zwaar gehandicapten, die veiligheid moest bieden en daarom als een schelp sluit om zijn gebruikers.

Tags: , ,

Show slideshow.