$(document).ready(function(){ var wwidth = ($(window).width()); $(".iframekrill").colorbox({initialWidth: "600",initialHeight: "657", width:"600", height:"657", opacity:"0.3", scrolling:false, iframe:true, open:false, onOpen:function(){ $('#page').animate({'width':'+=250','padding-left':'+=250'},{ queue:false, duration:1000 });$('#krillnav').animate({'width':'350px','opacity':'0.1'}); {window.scroll(0,0);}}, onComplete:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'-=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onCleanup:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'+=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onClosed:function(){ $('#page').animate({'width':'-=250','padding-left':'-=250'},{ queue:true, duration:750 });$('#krillnav').animate({'width':'auto','opacity':'1'},{ queue:true, duration:750 }); } }); }); */ ?>

prm landscape

prm-col-landscape-08-400

Project: landscape
Program: landscape for mentally disabled
Designteam: Beverley Walker, Harmen van de Wal,  Lin Lin, Patricia Venero, Amelia Walker
Commission: Visser en Bouwman architecten
Location: Purmerend
Design: 2008-2009


Krill was asked to design the landscape around the buildings of the Prinsenstichting, an institute for mentally disabled in Purmerend. The objective was to keep as much as 80% of the area paved, create high fences around three of the buildings, while still maintaining a green, park like environment.  By borrowing patterns from wall paper and turning them into hedges of variable height, a landscape was created in which one could still feel submerged into the green. A large car park was required, leaving no space for large green elements. Here we decided to insert a ‘hagelslag’ of flowerbeds, little hills thrown like confetti all around the place.

Low density in the car park, high density around the buildings.

prm-col-landscape-07-1-400

prm-maq-landscape-02-400

prm-maq-fence-02-400

prm-maq-fence-03-400

Tags: ,