$(document).ready(function(){ var wwidth = ($(window).width()); $(".iframekrill").colorbox({initialWidth: "600",initialHeight: "657", width:"600", height:"657", opacity:"0.3", scrolling:false, iframe:true, open:true, onOpen:function(){ $('#page').animate({'width':'+=250','padding-left':'+=250'},{ queue:false, duration:1000 });$('#krillnav').animate({'width':'350px','opacity':'0.1'}); {window.scroll(0,0);}}, onComplete:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'-=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onCleanup:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'+=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onClosed:function(){ $('#page').animate({'width':'-=250','padding-left':'-=250'},{ queue:true, duration:750 });$('#krillnav').animate({'width':'auto','opacity':'1'},{ queue:true, duration:750 }); } }); }); */ ?>

Louwal laagenergie herenhuis

lwl-thumb

  • project: woonhuis
  • client: Louwerse-van de Wal
  • ontwerp: Harmen van de Wal, met Xabier Cabanas, Raimonda Cibaite, Ioli Plastira, Christine Sundberg
  • ruimtelijke verdeling: Krill met Louwerse-van de Wal
  • advies: Arie Koot / K-konstrukties, Geert Laarakker / Atelier Bouwkunde, BBA-binnenmilieuadvies
  • aannemer: zelfbouw
  • programma: particulier opdrachtgeverschap
  • datum: april 2012
  • locatie: Rotterdam
  • foto’s: Frank Hanswijk
  • Een vooroorlogse beneden- en bovenwoning werd samengevoegd tot een laag-energiewoning. Om tot een adequaat ontwerp te komen heeft Krill een spel ontworpen waarbij de opdrachtgevers zelf actief deel kunnen nemen in het ontwerpproces. De hoofdregel in dat spel was dat er geen ruimtes allen als verkeersruimte kon worden gebruikt, iedere ruimte moest ten minste één andere functie krijgen. Het resultaat was een efficiënt ingericht herenhuis met een interessante en aangename ruimtelijkheid. In nauwe samenwerking met experts op het vlak van duurzaam bouwen is gestreefd naar een goedkope, en toch zeer duurzame oplossing. Om de kosten te sparen is het ontwerp zo uitgewerkt dat de opdrachtgever het grootste deel daadwerkelijk zelf kon bouwen.

    Show slideshow.