$(document).ready(function(){ var wwidth = ($(window).width()); $(".iframekrill").colorbox({initialWidth: "600",initialHeight: "657", width:"600", height:"657", opacity:"0.3", scrolling:false, iframe:true, open:true, onOpen:function(){ $('#page').animate({'width':'+=250','padding-left':'+=250'},{ queue:false, duration:1000 });$('#krillnav').animate({'width':'350px','opacity':'0.1'}); {window.scroll(0,0);}}, onComplete:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'-=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onCleanup:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'+=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onClosed:function(){ $('#page').animate({'width':'-=250','padding-left':'-=250'},{ queue:true, duration:750 });$('#krillnav').animate({'width':'auto','opacity':'1'},{ queue:true, duration:750 }); } }); }); */ ?>

lex waterfront

lex slideshow

  • Project: Stedenbouw
  • Opdrachtgever: Lex Wallsall Competition
  • Designteam: Harmen van de Wal, Patricia Venero, Beverley Walker
  • Programma: woningbouw, conferentieoord, parkeergarage
  • Lokatie: Wallsall, United Kingdom
  • start ontwerp: mei 2008

Wallsal Waterfront is een belofte voor de stad, een verborgen potentie die stap voor stap aan het publiek wordt geopenbaard. Dit begon met de ontwikkeling van een galerie aan het einde van een kanaal, en zal verder worden gebracht met de ontwikkeling van de eerste fase van het nmasterplan. Nu is het tijd om de belofte in alle glorie te tonen aan de rest van de wereld. Daarom stelt Krill voor om met een waterplein de kroon te zetten op de waterfrontontwikkeling. Een plek waar water niet alleen kan worden gezien, maar ook beleefd. Vijf gebouwen met een kleine voetprint worden op een hellend plein aan het water geplaatst. Het plein loopt af naar het kanaal en staat voor de helft onder water, waardoor elk gebouw natte voeten krijgt. Met een gebogen, kruisvormige tunnel, waarvan het dak een brug vormt, worden de gebouwen aan kades, parkeergarage en elkaar verbonden.

De conferentiefuncties worden verspreid over de verschillende gebouwen op de eerste verdieping geplaatst. Zo blijft de begane grond vrij voor publieke functies en kan het conferentieoord, normaal een gesloten doos, zich naar de omgeving openen. Iedere keer wanneer er een conferentie wordt gehouden, zal de dynamiek ervan ook zichtbaar worden voor de stad.

Show slideshow.