$(document).ready(function(){ var wwidth = ($(window).width()); $(".iframekrill").colorbox({initialWidth: "600",initialHeight: "657", width:"600", height:"657", opacity:"0.3", scrolling:false, iframe:true, open:true, onOpen:function(){ $('#page').animate({'width':'+=250','padding-left':'+=250'},{ queue:false, duration:1000 });$('#krillnav').animate({'width':'350px','opacity':'0.1'}); {window.scroll(0,0);}}, onComplete:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'-=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onCleanup:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'+=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onClosed:function(){ $('#page').animate({'width':'-=250','padding-left':'-=250'},{ queue:true, duration:750 });$('#krillnav').animate({'width':'auto','opacity':'1'},{ queue:true, duration:750 }); } }); }); */ ?>

huisindeSchuur

his slideshow

  • Project: architectuur, particulier opdrachtgeverschap
  • Programma: woonhuis
  • Client: competitie, winnend plan
  • Designteam: Bart Goedbloed, Harmen van de Wal
  • Tuinontwerp: Hélène Hoelzl
  • presentatiemaquette: Silvijn van de Velden
  • werkmaquette: Gert-Jacob de Graaf
  • oppervlak: 250 m2
  • Locatie: Rotterdam, Nesselande
  • Start ontwerp: mei 2001

Het huisindeSchuur is een nieuw woningtype voor vrije kavels. Het combineert het comfort en de strakheid van een moderne woning met de charme en ruwheid van een verbouwde boerderij.
Het huisindeSchuur bestaat uit een simpel volume, een doos met schuine zijden waar een hap uit is gehaald. In deze uitsparing bevindt zich de woonkamer met een fantastisch uitzicht over de omgeving. In een wijk waar iedereen zijn eigen paleisje mag en zal gaan bouwen zal het zich presenteren als een wonder van eenvoud. Toch is het geen streng gebouw dat zijn bewoners in een keurslijf
dwingt.
Integendeel.

Opeenvolgende groepen bewoners zullen hun territoriumdrang hier kunnen botvieren. Mensen die er lange tijd blijven zullen de veranderingen in hun leven doen weerspiegelen in het gebouw. Om dit te kunnen bereiken is het huis opgedeeld in een Huis, met woonkamer, hoofdslaapkamer en keuken en een Schuur waar, door overmaat een veel informeler gebruik mogelijk is. Hier in de Schuur is ruimte voor een spannende kinderwereld, een garage, een boothuis of een atelier.
Al naar gelang de wensen van de bewoners.

Zelfs de buitenkant kan volledig vervangen worden. Zoals bij een Smartcar, een Swatchhorloge of een Nokia mobiele telefoon kan met een kleine ingreep door het vervangen van de huid een volledig nieuw uiterlijk gekregen worden. De huid kan van houten planken worden gemaakt, geschilderd in Zaansgroen of afgesmeerd met pek zoals een oude boerderijschuur, maar het kan ook bespannen worden met de bonte dekzeilen van vrachtwagens of bekleed met glas.
Maar het huisindeSchuur blijft altijd het huisindeSchuur.

Tags: , ,

Show slideshow.