$(document).ready(function(){ var wwidth = ($(window).width()); $(".iframekrill").colorbox({initialWidth: "600",initialHeight: "657", width:"600", height:"657", opacity:"0.3", scrolling:false, iframe:true, open:false, onOpen:function(){ $('#page').animate({'width':'+=250','padding-left':'+=250'},{ queue:false, duration:1000 });$('#krillnav').animate({'width':'350px','opacity':'0.1'}); {window.scroll(0,0);}}, onComplete:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'-=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onCleanup:function(){ $('#colorbox').animate({'left':'+=170px'},{ queue:false, duration:500 }); }, onClosed:function(){ $('#page').animate({'width':'-=250','padding-left':'-=250'},{ queue:true, duration:750 });$('#krillnav').animate({'width':'auto','opacity':'1'},{ queue:true, duration:750 }); } }); }); */ ?>

Vogelaarpromenade

PBOT-thumb
Voor de Pape Bird Observation Tower competition heeft Krill in plaats van een toren, een promenade voorgesteld. De langzaam stijgende brug geeft zicht op het landschap terwijl het het leven op de grond zo min mogelijk verstoort, als een ingetogen icoon voor het landschap.

Goudse Hoofd – shortlist The Plan Award 2017

HOF-render-half-hight-blue-400
Een duurzaam leefbaar woongebouw met het privacyscript van een buurt. Het Goudse Hoofd is één uit een serie nieuwe woongebouwtypes dat door Krill wordt ontwikkeld waarin mensen op een ongedwongen manier met elkaar kunnen omgaan. Het project werd op de shortlist geplaatst van de Plan Award 2017

Louwal laagenergie herenhuis

lwl-thumb
Een vooroorlogse beneden- en bovenwoning werd samengevoegd tot een duurzame laag-energiewoning.Om de kosten te sparen is het ontwerp zo uitgewerkt dat de opdrachtgever het grootste deel daadwerkelijk zelf kon bouwen. In nauwe samenwerking met experts op het vlak van duurzaam bouwen is gestreefd naar een goedkope, en toch zeer duurzame oplossing. Frank Hanswijk maakte de foto’s

Lounge Library Table

HDH-thumb-400
Krill ontwierp een lounge tafel met minibibliotheek voor een woongebouw van woningbouwcorporatie WaterwegWonen. De tafel is prachtig gebouwd door Jos Noorhof, Floris van den Burg en Vincent de Rijk.
Fotograaf: Frank Hanswijk

Nu verschenen: Privacyscript, de invloed van architectuur op sociale interactie

scripting-thumb
Privacyscript: de invloed van architectuur op sociale interactie in woongebouwen is een boek naar aanleiding van een onderzoek dat we met de Technische Universiteit hebben gedaan. Het boek bevat analyses van interessante cases, zoals de Robin Hood Gardens in London, het Justus van Effenblok in Rotterdam en Nirwana in Den Haag.

het Buro & de Bovenkamer

HOF-render-half-hight-blue-400
Shortlist Rotterdamse Architectuurprijs 2013
Sociale duurzaamheid, architectonische archeologie, restauratie, en hernieuwbare energie. Al deze thema’s hebben een hoofdrol gespeeld in de ontwikkeling van Het Buro & de Bovenkamer. Het is gepubliceerd in het Jaarboek Nederlandse Architectuur 2012/2013, stond op de shortlist voor de Rotterdamse Architectuurprijs in 2013, en werd bezocht door minister Van der Laan.

Sandwich Woontoren

sandwich tower
Kan een woontoren dezelfde sociale context bieden als een populaire stadswijk? Dit ontwerp gaat uit van een gedachte-experiment: als het privacyscript van een bestaande wijk kan worden vastgelegd en beschreven, kan dat ook als basis dienen voor het privacyscript van een woontoren. Hiermee wordt dit een woontoren dat werkelijk is ontworpen voor gezinnen.

video van Urban Lab met Krill in Tacloban

URBAN LABS- TACLOBAN- FINAL from Media Head Quarters on Vimeo.

Resilient Tacloban

Resilient Tacloban

Het masterplan voor Resilient Tacloban is gemaakt voor een stad in de Filippijnen die door superstorm Yolanda (Haiyan) is verwoest. Het ontwerp is gebaseerd op een strategie die de stad, geteisterd door vele natuurrampen, veilig moet doen groeien, de ruimtelijke opbouw helder houdt, en de connectiviteit optimaliseerd met beloopbare stadsblokken.

Bandung Block Restructuring

Bandung Block Restructuring

Bandung Block Restructuring is een stedelijke vernieuwingsprogramma waarin huiseigenaren gezamenlijk groene open plekken in zeer dichtbebouwde volkswijken (kampongs) in Indonesische steden realiseren. Het project onderzoekt de mogelijkheden voor collectief particulier opdrachtgeverschap in kampongs